Terrorist mødte nanortalimmioq i boksering

Thaibokser Peder Tækker Jepsen, der oprindeligt er født i Nuuk og opvokset i Nanortalik, har kæmpet mod den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. Det fortæller han i dag til Ekstra Bladet.
Peder Tækker Jepsen (røde shorts) mod Omar Abdel Hamid El-Hussein i bokseringen Foto © : javamanden.dk
16. februar 2015 09:05

Peder Tækker Jepsen fortæller til avisen, at han fik et chok, da han kunne læse, at han havde bokset mod manden, der mistænkes for terrorangrebene i Krudttønden og Krystalgade i København.

- Da jeg så hans navn og billederne i pressen, kunne jeg genkende ham og blev selvfølgelig forskrækket. Det føles meget mærkeligt, at jeg har bokset mod ham, siger 36-årige Peder Tækker Jepsen til Ekstra Bladet.

 

Sport kunne have hjulpet
Den mistænkte drabsmand bag skudangrebene i København lørdag, Omar Abdel Hamid El-Hussein på 22 år, var altså en dygtig bokser, før han endte i fængsel efter et knivoverfald i november 2013.

- Jeg tror, han har prøvet at komme på ret køl ved at dyrke sport, men det er så slået fejl, siger Peder Tækker Jepsen.

Ekstra Bladets hjemmeside kan man se en video fra et stævne i Danmark i 2013, hvor en veltrænet Omar Abdel Hamid El-Hussein møder den mere rutinerede grønlandske bokser Peder Tækker Jepsen.

Omar Abdel Hamid El-Hussein endte sine dage på Svanevej i København klokken fem søndag morgen, hvor han blev skudt af Politiets Aktionsstyrke.