Qujaukitsoq: Terroren kommer tættere på Grønland

Der er en øget risiko for, at grønlændere kan bliver ramt af terror. Sådan lyder det fra naalakkersuisoq for udenrigsanliggender på dagen, hvor Europa måske endnu engang har været udsat for et terrorangreb.
Skrevet af Jonas Fievé
23. marts 2017 05:34

Vittus Qujaukitsoq er forfærdet over onsdagens angreb i London, som politiet til at starte med behandlede som en terrorhandling.

- Forfærdelse er vel den eneste reaktion, som man kan give udtryk for i sådan i situation, udtaler Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender til KNR.

Onsdag aften bekræftede Storbritanniens premierminister, Theresa May, at der er tale om en terrorhandling, da fem personer blev dræbt og mindst 40 såret onsdag eftermiddag lokal tid i nærheden af det britiske parlament i London.

Dagens angreb kommer på årsdagen for terrorangrebet i den belgiske hovedstad Bruxelles, som kostede 32 mennesker livet.

Da Europa de sidste par år har været ramt af flere blodige terrorangreb, er der ifølge Vittus Qujaukitsoq også en stigende risiko for, at grønlændere kan blive ramt.   

- Det lader til, at terroren kommer nærmere og nærmere vores liv. I Europa har vi set en kedelig tendens til, at terroren kommer tættere på Grønland og dermed øges risikoen for, at grønlændere kan blive ramt af terror.

Vittus Qujaukitsoq oplyser, at ingen grønlændere er blandt de dræbte og sårede, men understreger dog, at risikoen for terror øges efter sådan et tilfælde, og han opfordrer derfor alle borgere i landet til at være påpasselige uanset, hvor i verden man måtte rejse hen.

- Det er jo ikke udstedt nogle forbud mod at rejse, men selvfølgelig skal man være meget agtpågivende, når man rejser rundt i verden. Derfor vil jeg også opfordre grønlændere til at passe på dem selv, siger Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, til KNR.