Festival Outervision Terapi og maskedans

Dans. Terapi og maskedans. Dansefestivalen Outervision er for sjette gang skudt i gang med danseworkshops og forestillinger for alle aldre. KNR var med ved første stop på turneen, der starter i Nuuk og slutter i Tasiilaq.
12. oktober 2018 06:50

Jazz, balletdans og kalattuut.

Det er nogle af de gratis danseworkshops, som festivalen Outervision tilbyder børn, unge og voksne i disse dage. 

Men når man deltager i workshoppene, er det ikke kun dansetrin man får lært. Det fortæller festivalens projektleder, Alexander Montgomery-Andersen. 

- Man får arbejdet med nogle nye muskelgrupper på en meget sund måde. For det andet får man selvfølgelig noget emotionelt. Man får lov til at bearbejde nogle indre følelser.

Og fortsætter: 

- Man lærer en respekt for sin krop, man lærer disciplin, samtidig med, at man også bare lærer at have det sjovt og lytte til musik.

Under festivalen skal seks professionelle dansere fra Norden holde gratis danseworkshops og danseforestillinger rundt i landet. Først i Nuuk og derefter Maniitsoq, Kangaamiut, Kulusuk og Tasiilaq.

Føler sig fri

KNR mødte en af danserne, der deltog i danseworshoppen 'moderne dans' i kulturhuset Katuaq.

-Hvad føler du når du danser?

- At jeg er fri, fortæller den syv-årige Marius Villadsen og fortæller, at dans er en god mulighed for:

- At man også kan være sammen med andre folk, vi hygger også sammen.

Alexander Montgomery-Andersen fortæller, at ballet og hip hop er de mest populære danse hos børn. Hos de voksne er det særligt tango, der hitter. Men maskedans og kalattoorneq vækker også glæde hos de fleste.

Underviser Marie Lykkemark fortæller, at deltagerne - uanset danseform - skal lære at bruge kroppen på en ny måde.

- Det er ret vigtigt at kunne få lov at udtrykke sig med kroppen, ikke kun med ord, som vi ofte gør i vores samfund, fortæller hun.

Det specielle ved festivalen i år er forestillingen 'Evoke', som er blevet produceret i Nuuk.