Terapi i anstalterne er en succes

Flere kriminelle kan nu komme tilbage til samfundet efter at have lært i anstalten, hvor man håndterer sine problemer, så man ikke begår ny kriminalitet.

Kriminalforsorgen er nemlig netop begyndt at tilbyde en slags terapi til indsatte, hvor de indsatte skal lære at leve uden kriminalitet. Og de indsatte har taget godt imod tilbuddet:

- Jeg har før været en meget aggressiv person. Programmet Mumik har hjulpet mig rigtig meget. Da jeg kom ind i anstalten, var jeg alkoholiker og hashmisbruger. Det er jeg ikke længere, siger Hilmer Ipsen Kristensen, som sidder i anstalten i Nuuk for grove lovovertrædelser.

Kriminalforsorgen skal hjælpe de indsatte til at forberede sig til at vende tilbage til samfundet, så de ikke vende tilbage til anstalten.

- For det første skal de lære af anstaltsopholdet og forberede sig til at vende tilbage til samfundet. Formålet er, at de motiveres til et liv uden kriminalitet, samt at de udvikler ansvarlighed, selvtillid og selvrespekt, siger Kriminalforsorgens socialfaglige leder Trine Chemnitz.

Ifølge Kriminalforsorgens rapport fra 2013 har de fleste indsatte svære problemer, når de kommer til anstalten. Og de kommer tilbage til samfundet uden at have ændret deres livstil efter anstaltsopholdet. Trine Chemnitz mener derfor, at der er behov for at hjælpe de indsatte, så de kan fungere i samfundet uden at begå kriminalitet igen.

Sidste år i efteråret startede behandlingsforløbet, og det er gået godt, vurderer Trine Chemnitz.

- Det er blevet modtaget virkelig godt. Og vi har fået positiv tilbagemelding tilbage på vores evaluering af det første Mumik-program, som vi kørste i sidste år. Der har været en meget positive tilbagemeldinger fra de indsatte, siger kriminalforsorgens socialfaglige leder Trine Chemnitz.

Kriminalforsorgen har rekrutteret 14 interinstruktører, som har gennemført en instruktøruddannelse.

Behandlingsprogrammet Mumik er et fast tilbud og bruges i de større anstalter i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Forløbet varer i 8 uger, hvor de indsatte undervises 2 gange 2 timer ugentligt.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt