Foto: Karolina Kabat/Flickr Creative Commons

Telefonrådgivninger udvider åbningstiden

Efter anbefalinger fra blandt andet FN’s Børnekomite har Naalakkersuisut nu afsat 1.4 mio. kr. til at udvide åbningstiderne for telefonrådgivning til børn, unge og voksne, som gennemlever en krise, eller af andre årsager har brug for støtte og rådgivning.

Målet er, at telefonrådgivningerne skal være åbne alle ugens dage fra kl. 16.00 til 22.00.

- Mange steder, særligt i bygder og små byer, er adgangen til støtte og rådgivende samtaler med en professionel meget begrænset. Ved at udvide telefonrådgivningernes åbningstider, ønsker vi at styrke den sociale indsats særligt i yderdistrikterne, udtaler naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

Samtidig vil de forskellige telefonrådgivnings tilbud for fremtiden blive samlet i én enhed i Socialstyrelsen under Departementet for sociale anliggender.

- Det sker blandt andet for at skabe et stærkere fagligt miljø omkring telefonrådgivnings tilbuddene, skriver Sara Olsvig i en pressemeddelelse.

I dag omfatter telefonrådgivningerne ATTAVIK146 til personer med selvmordstanker, Børn og ungetelefonen 134, Familierådgivningen 31 41 51, Telefonrådgivningen til personer med senfølger efter seksuelle overgreb 141 og MIO SMS 1899.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!