Telefonrådgivninger udvider åbningstiden

Efter anbefalinger fra blandt andet FN’s Børnekomite har Naalakkersuisut nu afsat 1.4 mio. kr. til at udvide åbningstiderne for telefonrådgivning til børn, unge og voksne, som gennemlever en krise, eller af andre årsager har brug for støtte og rådgivning.
Foto © : Karolina Kabat/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
20. marts 2017 07:09

Målet er, at telefonrådgivningerne skal være åbne alle ugens dage fra kl. 16.00 til 22.00.

- Mange steder, særligt i bygder og små byer, er adgangen til støtte og rådgivende samtaler med en professionel meget begrænset. Ved at udvide telefonrådgivningernes åbningstider, ønsker vi at styrke den sociale indsats særligt i yderdistrikterne, udtaler naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig.

Samtidig vil de forskellige telefonrådgivnings tilbud for fremtiden blive samlet i én enhed i Socialstyrelsen under Departementet for sociale anliggender.

- Det sker blandt andet for at skabe et stærkere fagligt miljø omkring telefonrådgivnings tilbuddene, skriver Sara Olsvig i en pressemeddelelse.

I dag omfatter telefonrådgivningerne ATTAVIK146 til personer med selvmordstanker, Børn og ungetelefonen 134, Familierådgivningen 31 41 51, Telefonrådgivningen til personer med senfølger efter seksuelle overgreb 141 og MIO SMS 1899.