Telefonfis blev sporet

Det er lykkedes politiet i Nuuk at finde frem til den person der stod bag en falsk anmeldelse om skyderi på en skole.
Skrevet af Louise M. Kleemann
11. november 2011 10:55

To dage efter, at den falske anmeldelse blev foretaget lykkedes det politiet i samarbejde med Tele Greenland at finde frem til gerningsmanden, der viste sig at være en 14-årig dreng.

Drengen erkendte med det samme at have stået bag i alt tre falske anmeldelser, som han havde foretaget på én og samme dag.

Første opkald kom ved middagstid den 1. november, hvor der blev meldt om skyderi i Kangillinnguup Atuarfia. En bevæbnet politistyrke blev straks sendt af sted til skolen.

Andet opkald kom en halv time senere. Denne gang handlede det om en skudepisode i Nuuk lufthavn. Men det lykkedes for politiet at få anmelderen til at indrømme det falske opkald.

Senere samme dag ankom en ambulance til politistationen i Nuuk for at hente en kvinde, der ifølge anmelderen, var blevet ramt af skud.

- Normalt ville sådan en sag stå til en betinget dom og et større erstatningsansvar, men i det her tilfælde drejer det sig om en mindreårig dreng, derfor er vived at foretage en vurdering af hvorledes der kan rejses en erstatningssag. Forældrene kan heller ikke blive pålagt at betale for erstatningen da drengen ikke bor hjemme, siger Julie Senderovitz fra politiets efterforskningsafdeling.

Drengen har overfor politiet forklaret, at han foretog opkaldene på grund af kedsomhed, og at han desuden var træt af politiet.