TELE-POST's årsresultat viser tilbagegang i indtægter

Knap en uge før TELE-POST's generalforsamling skal afholdes, har TELE-POST sendt sit årsregnskab for 2014 ud. Og det viser en tilbagegang i indtægterne i forhold til året før.
Foto © : Simon Uldum / Arkiv
Skrevet af Laura Aggernæs
19. maj 2015 11:19

Således har TELE-POST i 2014 opnået et resultat på 68,9 millioner kroner, hvilket er 25,4 millioner kroner lavere end i 2013 og mindre end budgettet.

Udbyttet til aktionæren Grønlands Selvstyre bliver på 32 millioner kroner, hvilket svarer til 69  procent af årets resultat efter skat.

Det er væsentligt mindre end sidste år, hvor Grønlands Selvstyre fik 47 millioner kroner i udbytte.

Det skriver TELE-POST i en pressemeddelelse.

Læs også KNR-direktør afløser i Tele-Post

 - De betydelige prisnedsættelser på mobiltelefoni, internet- og datatjenester har medført et større fald i omsætningen, end vi havde forventet. Men vi er stadig tilfredse med resultatet. Året 2014 har været det første år med ’Sassarta 2014-18’, og vi har sat mange initiativer i gang, siger konst. adminstrerende direktør i TELE-POST, Søren Lennert Mortensen, med henvisning til TELE-POST's strategiplan.

Tele-Post forklarer, at det skuffende resultat blandt andet skyldes, at virksomheden har haft større omkostninger end budgetteret på grund af flere medarbej­dere end planlagt. Samtidig har den accele­re­rede proces omkring liberalisering været krævende og omkost­nings­tung for sel­skabet, og det har betydet store udgifter til eksterne konsulenter.