Foto: Norse // maps.norsecorp.com

Tele-Post vil opruste mod cyberangreb

Tele-Post skal rustes bedre mod trusler via internettet. En ny analyse og en ny chef skal sikre landets vigtigste infrastruktur, siger teleselskabet.

Måske skal der en ekstra hængelås eller en indbrudsalarm på internettet. Tele-Post vil sikre sig selv og landet bedre mod hackere, spioner og andre it-kriminelle.

Teleselskabet skal have rådgivningsvirksomheden KPMG, der har erfaring fra den danske telebranche til at lave en ny risiko- og modenhedsvurdering af deres sikkerhed.

LÆS OGSÅ Grønland er truet af internetspionage

Tele-Post søger også en ny sikkerhedschef, der skal stå for at reagere på resultaterne af den nye analyse, siger økonomidirektør Line Frederiksen.

- Vi har alle som medarbejdere i Tele-Post brug for at få de rigtige og opdaterede vejledninger i, hvordan vi sikrer os bedst i hverdagen, og ledelsen prioriterer og følger dette arbejde tæt, siger hun.

Det er blandt andet stormagternes stigende fokus Grønland og nye trusler mod virksomheder og borgere via internettet, der får Tele-Post til at sætte ekstra kræfter ind på sikkerheden.

LÆS OGSÅ Norsk efterretningstjeneste advarer mod cyberangreb fra Kina og Rusland

For det er et meget vigtigt område, siger direktør, Kristian Reinert Davidsen.

- Tele-Post har ansvaret for landets vigtigste infrastruktur, der forbinder hele landet. Søkabelbruddene har vist rigtig mange, hvor afhængige vi er af, at vi sikrer forbindelserne, siger han.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt