TELE-POST støtter iPad-projektet

Der er opstået debat om, hvorvidt TELE-POST blokerer for iPad-projektet, der er initieret af Villumfonden og kommunerne Qeqqata og Kujataa. TELE-POST skal hermed fastslå, at man allerede fra starten har været positivt indstillet over for intentionerne med iPad-projektet, og er det fortsat.
03. juli 2013 12:42

-Vi har dog ikke haft indflydelse på projektets udformning, men forsøger i øjeblikket at imødekomme Villum-fondens ønsker, så længe dette ikke går ud over vores øvrige kunder. En konkret udfordring er, at Villum-fonden ønsker, at iPads’ene kan komme på mobilnettet, dvs. ikke kun via skolernes internetforbindelse, som i kommunens oprindelige projekt, fastslår TELE-POST´s direktør Michael Binzer.

Det betyder, at TELE-POST vil blive nødt til at investere i at udvide kapaciteten i mobilnettet, og man mener, at man af hensyn til de øvrige kunder som minimum skal have de direkte udgifter dækket. Herudover forventer TELE-POST ikke at tjene noget på at bidrage til projektet.

-Det er desuden en vigtig detalje, at TELE-POST ikke selv kan beslutte prisen for projektet. Derfor er vi i øjeblikket i dialog med Telestyrelsen om, hvilke rammer vi har mulighed for at give til projektet. Både Telestyrelsen og vi selv prioriterer en hurtig, men helst også holdbar løsning, mener Binzer.