Teknikere kommer til Aasiaat

Beboerne i det meste af en bydel i Aasiaat er glade for Jens B. Frederiksens udmelding i går, om at der nu skal sendes et teknikerhold til byen, for at undersøge forholdene. Men det betyder ikke, at de tror på, at der nu vil ske noget. Det siger beboer Miki Jensen.
Skrevet af Jette Andersen
16. marts 2012 14:56

- Det umiddelbare, vi gør, er at vi sender nogle teknikere op til Aasiaat, som skal se på, om der kan laves en umiddelbar løsning, for at afhjælpe problemet.

Sådan lød det fra Naalakkersuisoq for boliger, Jens B. Frederiksen i går.

Og den udmelding er beboer Miki Jensen, glad og lettet over at høre.

Han flyttede sammen med sin familie til bydelen i september 2009 og har siden dengang haft store problemer med varmen. Den dag i dag, har de hverken varmt vand eller varme i radiatorerne.

Det er ham og hans familie, der har taget initiativ til underskriftsindsamlingen, som blev afleveret i forgårs.

Men Miki Jensen tør på den anden side ikke helt tro på det, som naalakkersuisoq for boliger sagde i går.

For det er ifølge ham, bare ord. Han vil se konkrete tiltag, før han tror på det. Selv foreslår han, at det ville give mening at sætte husleje, el og varmeregningen ned, indtil bygningerne er renoveret, hvorefter man så kan sætte lejen op til de oprindelige priser igen.

Dog er Miki Jensen meget spændt på, hvad konklusionen fra teknikerholdet bliver, når de har gennemgået de lejligheder, der ikke har meget varme at rutte med. Der er tale om de fleste boliger på gaderne Nalunnguarfik, Aqqulluk og en del på Wille Brandtsvej.

Han regner nemlig med op til flere lejligheder vil blive lukket af.

Han er især glad på viceværternes vegne, da det er dem, der tager de fleste bandeord, selv om det ikke er deres skyld.