Teenagere risikerer livsvarig karantæne

Stigende problemer med voldsomt berusede teenagere udenfor værtshusene i Qaqortoq, får nu værtshusdirektøren til at indføre fremtidige karantæner, hvor 17-årige i værste tilfælde kan risikere en livsvarig karantæne fra værtshusene.
20. januar 2011 06:01

I 2010 har problematikken med mindreårige, der hænger udenfor værtshusene om natten i weekenderne i Qaqortoq været stigende. Det skriver lokalavisen Kujataamiu.

Derfor har ejerne af værtshusene Pubben, Arctic Cafe og Hotellets bar, indført en række karantæner mod de mindreårige unge, med håb om at komme problemet til livs.

Værtshusdirektør, Jim Riis, siger til Kujataamiu:

- Da det samtidig er blevet besværligere for vore medarbejdere at se om en gæst er 17,5 år eller 18 år og én dag, må der i 2011 tages drastiske skridt for at mindske problematikken, siger Jim Riis, og fortsætter:

- Særligt er der en mindre gruppe unge, der gør sig uheldigt bemærket ved både at lave ballade udenfor og prøve at snige sig ind.

Jim Riis opfordrer også kommunen og politiet til en øget indsats på området, da store grupper af unge fylder områderne omkring værtshusene i weekenderne.

- Særligt de voldsomt berusede er generende for vore gæster, når disse enten skal udenfor og ryge eller på vej hjem, siger direktør for Arctic Cafe, Pubben og Hotel Qaqortoq, Jim Riis.

Jim Riis oplyser endvidere overfor Kujataamiu, at der allerede er givet en tredje gangs advarsel, så denne person først kan komme ind den dag vedkommende fylder 19 år.