Teenager redder en mand i Tasiilaq

En 15-årig dreng reddede i februar en mand ud af en røgfyldt og brændende lejlighed i Tasiilaq.
Foto © : Sara Kristensen
Skrevet af Inge S. Rasmussen
01. april 2016 14:13

På vej hjem fra en fest vender den 15-årige tilbage for at hente sin mobiltelefon. En anden mand ligger i lejligheden og sover.

Politiet formoder, at et skærebræt har ligget på et tændt komfur og ulmet. Da drengen åbner døren, udløse det formentlig en stikflamme, som antænder dørkarmen og loftet i gangen.

Drengen vælger at løbe ind i lejligheden, får vækket den sovende mand, og efterfølgende slukker de branden og åbner vinduerne. Begge får røgforgiftning, men er dog siden blevet udskrevet.

Hele forløbet har været vanskeligt at klarlægge for politiet, da vidneafhøringerne ikke har kunnet give et fuldstændigt billede af hændelsesforløbet.

Ekstraordinær indsats

Ifølge politibetjent Jannick Gray fra politiet i Tasiilaq, så har den 15-årige under alle omstændigheder ydet en ekstraordinær indsats - især når man tager hans unge alder i betragtning - da han i stedet for at løbe ud af lejligheden fortsætter ind for at redde den sovende mand, som han vidste opholdt sig derinde.

- Meget tyder på, at den 15-årige har været medvirkende til, at manden overlever ved at vække ham fra hans tunge søvn i en lejlighed fyldt med røg - og efterfølgende også flammer, siger Jannick Gray.

Politiet i Sermersooq vil tage stilling til, om den unge redningsmand skal indstilles til en dusør for sin gerning.