Teenagepiger skal i retten for groft overfald

Fire piger skal i retten for at have sparket, slået en pige en lørdag aften sidste år.
Sermersooq kredsret Foto © : KNR Inge S. Rasmussen
13. oktober 2017 07:51

Planlagde og udførte fire piger i teenagealderen et groft overfald på en pige? Det skal Sermersooq Kredsret snart forsøge at opklare, når de fire unge kvinder skal møde i retten den 31. oktober tiltalt for vold.

Ifølge anklagemyndigheden var det var aftalt spil mellem fire piger, der førte til, at de ved midnat den 15. oktober 2016 udsatte et kvindeligt offer for vold foran tøjbutikken Nuka Din Tøjmand i Nuuk centrum.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som KNR har fået udleveret af Sermersooq Kredsret.

LÆS OGSÅ Politiet søger vidner til groft overfald i Sisimiut

Her står, at pigerne både sparkede, gav adskillige lussinger, rev deres kvindelige offer i håret flere gange, spyttede på hende og prikkede en tændt cigaret i ansigtet på den unge kvinde.

Faktaboks

§88. For vold dømmes den som forsætligt beskadiger eller krænker en andens legeme. Det samme gælder den, som uagtsomt tilføjer en anden betydelig skade på legeme eller helbred.

De anklagede er i alderen 15-17 år. To af dem bor i Nuuk mens de to andre bor i henholdsvis Ilulissat og Tasiilaq.

Da alle fire piger var under 18 år, da overfaldet fandt sted, kan de se frem til en mildere foranstaltning, end hvis de var myndige. Ifølge anklagemyndigheden risikerer de fire teenagepiger som udgangspunkt ikke at blive anbragt i anstalt, hvis de bliver dømt.

Det bliver i stedet op til de sociale myndigheder i pigernes hjemkommuner at beslutte, hvilke tiltag, der skal foretages, hvis de fire piger bliver kendt skyldige i retten den 31. oktober.

LÆS OGSÅ En person anholdt efter usædvanligt dobbelt-overfald