Taxaselskab udlover dusør

Taxagut udlover 10.000 kroner i dusør for oplysninger som fører til pågribelse af de 4 personer, der natten til onsdag stod bag det røveriske overfald på en af taxaselskabets chauffører i Nuuk.
04. december 2009 09:24

Ved halv 1-tiden steg tre unge mænd og en kvinde ind i taxaen ved taxaskiltet ud for Air Greenland Travel i midtbyen. Efter at have kørt rundt til forskellige adreser i Nuuk og Qinngorput fravristede de ved 1-tiden chaufføren hans pengepung ud for blok K.

Politiet har forgæves efterlyst gerningsmændene og står på bar bund i sagen. Derfor hilses taxaselskabets initiativ velkommen, fortæller vicepolitikommissær Niels Nyvang:

- Selv om dusør ikke er hensigtsmæssigt i alle sager, er vi vældig tilfredse - for vores muligheder er udtømte. 10.000 kroner er mange penge, så måske kan det for nogen til at huske, at de har set de fire gerningsmænd forlade Kristinemut ved halv 1-tiden, er vi meget interesserede.

De efterlyste er alle mellem 18 og 22 år. En af mændene er mellem 180 og 185 centimeter høj, mens de tre øvrige er mellem 160 og 165 centimeter høje. Vicepolitikommissæren fra Nuuk Politi appellerer også til samvittigheden hos de efterlyste personer:

- Hvis 1 eller 2 af dem for eksempel ikke mener, de har ansvar eller del i gerningen, kan de også kontakte os. Man er jo moralsk forpligtet til sådan noget ved en forbrydelse, siger Niels Nyvang.