BILLEDER Tasiilaq får asfalteret de hullede veje

Beboerne i Tasiilaq har længe klaget over de elendige veje i Tasiilaq. Store huller og ujævn asfalt har præget vejnettet i den østgrønlandske hovedby. Men nu er det slut.
Skrevet af Karsten Sommer
19. august 2016 05:14

På blot to uger skal Tasiilaqs veje have ny asfalt. Arbejdet med at renovere og optimere vejnettet i Tasiilaq er i fuld gang og snart færdiggjort, fortæller Kommuneqarfik Sermersooq.

Asfaltfirmaet Colas asfaltværk, maskiner og mandskab er bragt hele vejen fra Island til Tasiilaq, hvor firmaet nu, sammen med Kommuneqarfik Sermersooqs medarbejdere, er i gang med at give byens veje et løft.

Kommunalbestyrelsen godkendte tidligere i år en tillægsbevilling for at sikre, at opgaven kunne gennemføres i år. Det samlede budget for asfaltarbejdet i Tasiilaq bliver 16,5 millioner kroner.

- Det er en udfordring at gennemføre så stort et projekt i en by som Tasiilaq. Alle materialer skal fragtes langvejs fra og vi skal både skal planlægge ud fra geografisk placering og klima, siger Rudi Birkedal, anlægschef i Kommuneqarfik Sermersooq.

Til gengæld forventer kommunen så, at det med årets renovering af vejnettet ikke er nødvendigt at iværksætte større asfaltarbejde i Tasiilaq de næste 8-10 år.