Qulaarpaa Tarrak savner handling

Kunstneren Tarrak tror ikke på selvstændighed. Der er for meget snak og for lidt handling, men det kunne være fedt at opleve, siger han.
- Jeg vil have selvstændighed, ja. Det kunne være fedt at se TV med engelske undertekster i stedet for danske undertekster. Det ville være fedt, siger Josef Tarrak Petrussen. Foto © : NAPA
04. december 2016 15:16

Det kunne være fedt at opleve, men der sker jo ingenting i forhold til selvstændighed. Sådan lyder det fra Tarrak, som mener folk skal tro på sig selv og i øvrigt gerne vil se TV med engelske undertekster.

Politikerne har sat kursen mod selvstændighed, og vi hører i den anledning nogle kulturpersoner om deres tanker.

- Da jeg først gang hørte om selvstændighed var jeg spændt. Men snakken bliver bare ved, og der gøres noget ikke ved det. Der er slet ingen ændringer. Jeg kan ikke længere tro på det, siger Josef Tarrak Petrussen

Vågn op og gør noget

Han siger at det er trættende at vente, når det hele bliver ved snakken.

- Jeg er kun 18 år gammel, men når jeg tænker på de ældre, det må være trættende for dem af at vente. Man har jo lyst til at se det, siger han.

LÆS OGSÅ Jeg vil skabe forandring

Den unge kunstner mener, at der er for meget snak og for lidt gøren.

- Vågn op, arbejd, hvis du vil gøre en forskel, så skal du være med. Hvis man vil gøre en forskel, og så bare står stille, så sker det jo ikke noget, siger han.

 

Selv er han ikke i tvivl.

- Jeg vil have selvstændighed, ja. Det kunne være fedt at se TV med engelske undertekster i stedet for danske undertekster. Det ville være fedt.

Ok at være fattig

En af udfordringerne ved selvstændighed er, at to tredje dele af de penge der kører rundt her i landet kommer fra Danmark. Derfor vil selvstændighed betyde, at befolkningen skal til at vænne sig til en ganske anden service i børneinstitutioner og skoler, på hospitaler eller inden for socialområdet.

Det skræmmer dog ikke den unge rapper.

- At være fattig betyder jo ikke et dårlig liv. Jeg har heller ikke så mange penge, men jeg har et godt liv, slutter Josef Tarrak Petrussen.