Tak fordi I reddede vores liv

En af de 14 kajakturister, der i august 2010 blev reddet af lokale fangere i Illoqqortoormiut, takker nu skriftligt redningsfolkne og roser grønlændere for at være kærlige og omsorgsfulde.
Skrevet af Karsten Sommer
20. april 2011 09:27

- Jeg kan ikke beskrive, hvor sikker jeg følte mig og hvor godt jeg havde det sammen med Inuit folket. Den kærlighed og venlighed, vi oplevede, er der ingen ord for, skriver Alice Gard fra Tyskland i en mail til Nanu Travel i Illoqqortoormiut, der stod for organiseringen af eftersøgningen.

I mailen fortæller hun om hendes livs mest dramatiske oplevelse, fra hun blev taget op fra vandet og blev hjulpet med tryghed, varme og mad af de lokale fangere, og til den hjælp, turisterne fik hele vejen frem til deres hjemrejse.

Til slut skriver Alice Gard, at hun og hendes kæreste håber på et tidspunkt at kunne gøre noget til gengæld for det grønlandske samfund.

Det er Kommuneqarfik Sermersooqs hjemmeside, der viderebringer denne solstrålehistorie om det lille samfund på Østkysten, der stod klar den dag i august sidste år, da den kraftige storm bragte de 14 turister i nød.