Flertal i Inatsisartut: Tag imod hjælp til socialområdet fra Danmark

Med støtte fra Inuit Ataqatigiit er der nu et flertal i Inatsisartut for at tage imod Danmarks tilbud om hjælp til socialområdet.

Mandag meldte Inuit Ataqatigiit ud, at de gerne vil tage imod Danmarks tilbud om hjælp til socialområdet. 

I en pressemeddelelse skriver IA's gruppeformand, Mimi Karlsen, blandt andet: 

- Vi ved, at vi har ansvaret for socialområdet. Vi ved også, at vi har erkendt, at folk, der har behov for hjælp socialt er så mange, at vi ikke kan følge med i sagerne alene. I Grønland er der mange, der har behov for akut hjælp, og de kan ikke vente i flere år, skriver Mimi Karlsen. 

Naalakkersuisut er imod 

Naalakkersuisut har tidligere afvist at tage imod hjælpen fra Danmark, men det vil IA altså have dem til at genoverveje. 

- Derfor opfordrer vi Naalakkersuisut til at acceptere den danske regerings tilbud om hjælp, og sammen med dem undersøge hvilke områder, man skal samarbejde om. For de personer, som har behov for hjælp, vil det ikke være et spørgsmål om, hvor den hurtige hjælp kom fra. De vil takke for hjælpen, skriver Mimi Karlsen. 

Foruden IA støtter også Demokraterne, Samarbejdspartiet og Atassut op om at tage imod hjælp fra Danmark, og det giver altså et flertal på 17 ud af Inatsisartuts 31 mandater. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt