Tag hundeslæde kørekort

Fra 2012 har bygdehotellet "Hotel Nordlys" i Ilulissat-bygden Oqaatsut - Rodebay - et helt nyt vintertilbud til turisterne.
Skrevet af Karsten Sommer
25. november 2011 06:50

De kan fremover erhverve sig et kørekort til hundeslædekørsel. Hundeslædekørekortet fås efter et to dages intensivt kursus, hvor turisterne blandt andet skal sætte sig ind i hundeslædens konstruktion, lære at pakke en slæde, bruge en hundepisk, give hundene sele på, kalde hundene til sig og lære hvordan man starter et hundespand og ikke mindst hvordan man stopper.

Og helt som i bilernes verden kulminerer kurset med en køreprøve, hvorefter eleverne får udleveret et ”kørekort”.

Bag initiativet, som de kalder ”Greenland Dogsledge Academy” står Oqaatsuts ”Hotel Nordlys”, og det gennemføres i tæt samarbejde med bygdens fiskere, fangere og andre, som har særlig interesse i hundeslædekørsel.

På slæden vil der altid være en erfaren kørelærer med, som kan træde til, når det er nødvendigt.  Og efter kurset, kan eleverne købe en længere hundeslædetur til for eksempel Ilulissat Isfjord, hvor den nybagte slædekører for alvor kan afprøve sine nye færdigheder i isfjordens bakkede slædevej.

Og er turisten ikke til hundeprutter, og langsomme slæder, kan de i stedet leje en potent snescooter eller løbe på ski i terrænnet omkring Oqaatsut, fortæller Ole Dorph fra Ilulissat Xpress, der har været med til at udvikle det ny turisttilbud.