Online taekwondo-GM havde dommere fra forskellige landeFoto: ITF.TV

Taekwondo online-GM: Anderledes oplevelse

Taekwondo-GM er netop blevet holdt online på grund af coronarestriktioner.

Tolv taekwondo-udøvere kan nu kalde sig grønlandsmestre anno 2020, som foreløbig de eneste grønlandsmestre i samtlige sportsgrene.

Omstændighederne var også anerledes, da mesterskaberne blev afsluttet i lørdags. Samtlige deltagere uploadede deres forsøg i en figurøvelse, der kaldes en "tul", på det internationale taekwondoforbunds hjemmeside.

Dommere fra forskellige lande sad som dommere.

Hele seancen var sådan, fordi der er forbud mod arrangementer, der kræver, at folk rejser på tværs af kommunegrænser for at deltage i arrangementer, der kræver tilmelding.  

LÆS OGSÅ Ingen kampe og ingen fyldte haller: Taekwondo-GM bliver online

- Det var en anerledelse oplevelse i forhold til tidligere grønlandsmesterskaber. Deltagere viser normalt flere øvelser i tul, men skulle kun vise én tul ved GM i år. Men der er flere unge deltagere, der efter min mening kan forberede sig på at blive en del af landsholdet i fremtiden, siger landstræner i taekwondo Angutinnguaq Tittussen til KNR.

Afvikling af GM online blev vedtaget for lidt over en måned siden.

- Det var ikke alverdens tid til at forberede sig til GM. Men hvis vi tager de særlige omstændigheder med i betragtning, så synes jeg, at deltagerne gjorde det godt, siger Angutinnguaq Tittussen.

Nu ser det ikke ud til, at corona slipper sit tag i mange lande foreløbig. Landsholdet i taekwondo afventer situationen og har derfor ikke sat datoer på landsholdsaktiviteter det næste halve års tid.

Du kan se resultaterne her:

Taekwondo GM i tul kan ses her.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl