Taekwon-Do kæmper blev Årets idrætsmand

Grønlands Idrætsforbund har kåret Årets idrætsmand samt Årets leder og Årets træner.
Skrevet af Noah Mølgaard
11. december 2012 07:38

Valget som Årets Idrætsmand faldt på taekwon-do udøveren Jonathan Jonathansen fra Sisimiut. Han har udover flere GM titler også har opnået gode internationale resultater i løbet af året.

Jonathan Jonathansen blev gradueret til 4. dan i sortbælte i juli og er med sine blot 20 år den yngste udøver i Grønland, der har 4. dan i sort bælte.

Der blev også kåret Årets leder, hvor valget faldt på Mikael 'Nukappi' Nathanielsen fra sportsklubben I-69 fra Ilulissat, der blev belønnet for mange års utrætteligt arbejde for sin klub.

Badmintontræneren Anga Peter Edvardtsen fra badmintonklubben 'Arsarnerit' fra Narsaq blev årets træner. Han bærer en stor del af æren for at Narsaq er kommer med på Grønlandskortet i badminton og kunne dermed også sende deltagere til Arctic Winter Games i Whitehorse i marts.

Ingen af prismodtagerne var til stede under prisuddelingen i Katuaq fredag eftermiddag. Prisen som Årets idrætsmand blev modtaget af Jonathan Jonathansens søster Arnaq Jonathansen.

Jørgen Lyberth modtog prisen som Årets træner på Anga Peter Edvardtsens vegne, mens prisen om Årets leder blev modtaget af 'Nukappi's datter Nivi Nathanielsen.