Taber 106 kilo på en måned

Et projekt med livsstilsændring i Qasigiannguit er gået over al forventning.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. juni 2012 08:14

36 personer har deltaget i et projekt med vægttab i Qasigiannguit. Arrangørerne havde forventet omkring 12 deltagere. Nu har flere deltagere besluttet at fortsætte med at dyrke motion og spise mere fedtfattig mad.

Projektet blev startet i forbindelse med Gør Maj Sund arrangementet Qasigiannguit. Interesserede kunne lave deres eget hold på fire personer, og der blev tilmeldt ikke færre end 9 hold den 1. maj.

Deltagerne har dyrket motion flere gange om ugen og har fået kostvejledning af kokken i efterskolen. Nu har projektet båret frugt.

- Vi vejede deltagerne i går og kunne konstatere, at de har tabt 106,5 kilo i løbet af en måned. Og den person, der havde tabt flest kilo havde tabt 8 kilo på en måned, fortæller forebyggelseskonsulent i Qasigiannguit Kristian Rosing til KNR.

Succesen med projektet har givet arrangørerne større ambitioner.

- Vi skal evaluere hele Gør Maj Sund projektet i juni. Men vi snakker allerede om at strække et nyt slankeprojekt over en længere periode, siger Kristian Rosing.

Deltagerne har fået inspiration til sund kost og mere motion.

- Flere snakker om at fortsætte med at dyrke motion og spise fedtfattig mad. Sportsklubben for Arctic Sports har givet deltagerne mulighed for at deltage i styrketræningen og den træning fortsætter i sommermånederne, siger Kristian Rosing.