Tænketank: Klimamålet er realistisk

Det kan godt lade sig gøre at sætte en stopper for temperaturstigningerne efter 2 grader. Det siger direktør for tænketank.
18. december 2009 10:41

Selv om der ikke er nogen endelig klimaaftale endnu, så ser det trods alt ud til, at landene er enige om en maksimal temperaturstigninger på to grader. Men det vil kræve en revolutionerende omlægning af samfundene og økonomi, forklarer Thomas Færgemand, der er direktør i Danmarks Grønne Tænketank, Consito, til DR.

Ifølge FN's klimapanel skal verdens rige lande reducere deres CO2-udslip med 40 procent i løbet af de næste 10 år og 90 procent i løbet af de næste 40 år. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger Thomas Færgemand

Det kan gode lade sig gøre.

- Vi kan sagtens nå den første halvdel med teknologier, vi allerede har. Vi kan spare 50 procent af energien i vores erhverv, og der er et enormt potentiale i at renovere vores boliger og bygninger.

Derefter skal vi i gang med ny teknologi, som elbiler og så videre, siger han.

Men han understreger at der er to forudsætninger. Erhvervslivet skal have helt klare signaler om målene. Og så skal vedvarende energi være billigere end fossile brændstoffer.