Tårevædet dimissionsfest for Nini Tessing

Det Grønlandske Hus i København holdt i går dimissionsfest for Nini Tessing, der trods sin kamp mod sygdommen leukæmi alligevel har formået at bestå sin studentereksamen med topkarakterer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
29. juni 2012 07:52

På samme klokkeslæt som årets studenter sad klar iført deres hvide huer for at modtage deres eksamensbeviser på GU i Nuuk, afholdt Det Grønlandske Hus i København i dag en parallel dimission.

Dagens hovedperson var Nini Tessing, der som Radioavisen fortalte onsdag, har formået at tage sin eksamen, selv om hun netop er blevet færdig med en opslidende behandling for leukæmi på Rigshospitalet.

Og der blev brug for de æsker med kleenex, som Det Grønlandske Hus forudseende havde stillet frem.

Især da Nini Tessing i sin tale takkede sin bror Poul Tessing for i bogstavelig forstand at have reddet hendes liv, da han donerede noget af sin knoglemarv til hende.

- Det er en kæmpe stor lettelse at vide, at jeg ikke er den evige student, der aldrig bliver færdig med gymnasiet. Og det er meget rart at vide, at jeg får en dimission lige som alle andre studenter, så på den måde er jeg ikke anderledes. Det er rart, at der kommer lidt normalitet ind i det her, og lidt tradition, siger Nini Tessing.

IA’s folketingsmedlem Sara Olsvig holdt også en tale til Nini Tessing. En tale, som hun måtte kæmpe sig igennem med grådkvalt stemme, fordi også hun blev så bevæget.

- Jeg synes hun har vist vejen med sit gåpåmod og livsmod. Og det synes jeg er et godt eksempel for os alle, ikke kun unge og studerende, men alle, der har forskellige mål, siger Sara Olsvig.

Nini Tessing fik foruden sit eksamenbevis i dag tildelt GU Nuuks årlige fighterpris.

Foruden Nini Tessing var dagens dimission i København også til ære for Tupaarnaq Kreutzmann, som er studentermedhjælper i Det Grønlandske Hus, og som netop har gennemført sin uddannelse som serviceøkonom.