Syv inuits hockeyønske opfyldt

Det blev en rigtig god jul for syv unge inuit hockey spillere fra Whale Cove (Tikiraqjuaq) en ef de mindste bygder i Nunavut på vestsiden af Hudson Bugten.
25. december 2013 13:43

Whale Cove (Tikiraqjuaq) er ikke blot en af de mindste, men også en af de mest traditionelle bygder, hvor 99 procent af de 350 indbyggere er inuit. Dog elsker de, lige som alle andre canadiere, hockey og spiller på en hjemmelavet hockeybane.

I efteråret fik de unge inuit pennevenner i en sydlig by, Greenstone, i Ontario provinsen, og de skrev mere og mere om hockey... indtil deres nye lærer, Andy Macfarlane fik den idé, at de burde tage derned og spille lidt hockey sammen med pennevennerne. Men det er svært og dyrt at komme fra Whale Cove (Tikiraqjuaq) sydpå.

I begyndelsen af december fik de en idé og appellerede på internettet, hvor historien hurtigt spredte sig. Og i løbet af et par uger, fik de indsamlet lige ved 125.000 kroner, nok til flybilleterme,  desuden har lokale forretninger i Greenstone lovet at donere nye skøjter, hockeytøj og på byens alderdomshjem er de ved at strikke huer og halstørkælder til de unge.

De syv unge inuit fik bestilt flybilletterne lige inden jul og skal nu til Greenstone i marts måned for at spille nogle hockey kampe med deres pennevenner.