Sygefravær koster

Højt sygefravær er dyrt i dag, og i fremtiden bliver presset kun højere, hvis udenlandske arbejdere ikke skal tage over.
18. maj 2014 11:50

Arbejdsmarkedskonsulent råber vagt i gevær - vores sygefravær er stort og koster dyrt.

I Avisen AG anslår udviklingskonsulent ved Sermersooq Erhvervsråd  Morten Winther Nielsen, at det høje sygefravær kan koste samfundet millarder.

Lige nu er der ikke nogen overordnet statistik over fraværet, men Morten Wither Nielsen fortæller til AG, at mange af de virksomheder han er i kontakt med selv føre statistik, og problemet er ifølge dem stort.

Derfor frygter han, at hvis der ikke strammes op om arbejdsmarkedspolitiken kan det blive rigtig dyrt.

- Arbejdsmarkedspolitikken skal strammes op. Ellers kommer Grønland til at miste milliarder. Halibut Greenland havde for eksempel sidste år svært ved at få fat på 25 medarbejdere til fabrikken i Ilulissat, selv om der var 300 ledige. Det kan ende med, at man i stedet ansætter kinesere, og det har en negativ indflydelse på samfundsøkonomien, siger Morten Winther Nielsen til AG.

Han peger på, at det er vigtigt, at folk er villige til at arbejde. Ikke mindst med tanke på de store ældre årgang, som i den kommende tid skal forsørges af samfundet.