Foto: Reimer Mads

Sygdomsudbrud blandt slædehunde i Siorapaluk

En sygdom er brudt ud blandt slædehunde i Siorapaluk i Nordgrønland. Det skriver Avannaata Kommunia i en pressemeddelelse.

Bygden nord for Qaanaaq har kontaktet Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland, da man har konstateret et sygdomsudbrud blandt slædehundene i landets nordligste bygd.

Ifølge Avannaata Kommunia har man taget tiltag til at nedkæmpe sygedomsudbruddet, og er i løbende kontakt med Veterinær- og Fødevaremyndigheden.

I slutningen af 2016 blev der vedtaget en ny lov, som betød, at blev lovpligtigt for landets hunde at blive vaccineret mod hundesyge.

Men i det nordlige distrikt har kommunen haft svært ved at implementere den nye hundelov, hvilket har vanskeliggjort en gennemførelse af det lovpligtige vaccinationsprogram for alle hunde. Det skriver Avannaata Kommunia i pressemeddelelsen, som derfor vil arbejde for, at den nye hundelov er fuldt ud implementeret i det nye år.

For slæde- og fårehunde vil det være Selvstyret, der betaler for vaccinationen, mens det er ejerne selv, der betaler for vaccinationer af almindelige kælehunde.

Kommunen sender onsdag en mand til området, som ifølge kommunen har de nødvendige kvalifikationer til at vaccinere hundene.  

Formålet med turen til Nordgrønland er også at danne sig et overblik over udbredelsen af sygdommen.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt