Sygdomsudbrud blandt slædehunde i Siorapaluk

En sygdom er brudt ud blandt slædehunde i Siorapaluk i Nordgrønland. Det skriver Avannaata Kommunia i en pressemeddelelse.
Foto © : Reimer Mads
Skrevet af Jonas Fievé
10. januar 2018 06:47

Bygden nord for Qaanaaq har kontaktet Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland, da man har konstateret et sygdomsudbrud blandt slædehundene i landets nordligste bygd.

Ifølge Avannaata Kommunia har man taget tiltag til at nedkæmpe sygedomsudbruddet, og er i løbende kontakt med Veterinær- og Fødevaremyndigheden.

I slutningen af 2016 blev der vedtaget en ny lov, som betød, at blev lovpligtigt for landets hunde at blive vaccineret mod hundesyge.

Men i det nordlige distrikt har kommunen haft svært ved at implementere den nye hundelov, hvilket har vanskeliggjort en gennemførelse af det lovpligtige vaccinationsprogram for alle hunde. Det skriver Avannaata Kommunia i pressemeddelelsen, som derfor vil arbejde for, at den nye hundelov er fuldt ud implementeret i det nye år.

For slæde- og fårehunde vil det være Selvstyret, der betaler for vaccinationen, mens det er ejerne selv, der betaler for vaccinationer af almindelige kælehunde.

Kommunen sender onsdag en mand til området, som ifølge kommunen har de nødvendige kvalifikationer til at vaccinere hundene.  

Formålet med turen til Nordgrønland er også at danne sig et overblik over udbredelsen af sygdommen.