Sydgrønlandske madmirakler

Tænderne løber næsten i vand, når man ser programmet til Årets Food Festival "Igasa" i Sydgrønland.
Skrevet af Karsten Sommer
21. august 2013 06:38

Madfestivalen kan i år byde velkommen til mere end  60 forskellige events og arrangementer i perioden fra d. 24. august til 8. september.

Målet med festivalen er at promovere de gode sydgrønlandske fødevarer, brande regionen som det Grønlandske Spisekammer og dermed øge selvforsyningen og brugen af grønlandske råvarer, fastslår arrangørerne.

Og alle byer, de fleste bygder og flere fåreholdersteder i regionen, bidrager med masser af smagsprøver. Og kyndige madspecialister holder foredrag og giver ideer til god og sund mad, baseret på grønlandske råvarer.

I Narsarssuaq kan man ovenikøbet komme på en guided tur med den lokale honningproducent, Ole Guldager, hvis man er på de kanter torsdag den 5.september.

Festivalen starter på lørdag på Torvet i Qaqortoq, hvor Borgmester Jørgen Wæver Johansen og Nalakkersuisoq Karl Lyberth står for den officielle åbning. Samtidig er der officiel åbning af byens nyrenoverede bræt.

Borgmester Jørgen Wæver Johansen slår fast at Sydgrønland har vi helt unikke muligheder for at skabe vækst på fødevareområdet.

- Vi er derfor meget imponerede over det store engagement som virksomheder, spisesteder, fåreholdere, foreninger og institutioner har lagt i arbejdet med årets festivalprogram, siger en tilfreds borgmester.