Sving pisken og ha gulerødderne klar

Både på handelsskolen og i Royal Greenland kender de til problemet med en vilje til arbejde der ikke imponerer. De prøver sig frem med løsningen er hjælp udefra.
07. august 2013 07:45

Arbejdsmoralen hos sæsonarbejdere er igen kommet på dagsordenen, efter at Halibut Greenlands direktør Niels Thomsen er kommet med nogle klare udmeldinger om emnet.

Han står dog ikke alene om at efterlyse, at folk bliver bedre til at møde til tiden og i det hele taget dukke op.

Vi har talt med Torben Hansen, der er forstander for handelsskolen i Qaqortoq. Han oplever selv problemer med eleverne, hvor flere også bliver væk efter lønningsdag og andre ofte kommer for sent og forstyrre undervisningen.

- Jeg er enig med direktøren fra Halibut Greenland i at opdragelse allerede i folkeskolen betyder rigtigt meget. At man får en god arbejdsmoral allerede i folkeskolen. At man lærer at komme til tiden, og man lærer at arbejde, når der skal arbejdes, siger Torben Hansen.

Han efterlyser at forældrene tager større ansvar, men mener ikke, at det skal være nogen undskyldning til at sige, at nu er de voksne, så kan vi ikke gøre mere.

- Vi skal give dem noget meningsfuldt at lave mens de er her, sådan at de har lyst til at komme. Give dem en spændende undervisning som gulerod, men samtidigt også lidt pisk med, at de skal altså komme, og hvis de har for meget fravær, så kan de blive risikerer at blive bortvist. Der skal både være gulerod og pisk til, men fremfor alt information, siger Torben Hansen.

Hos Royal Greenland kan de sagtens genkende problemet, med at folk bliver væk. Det er særligt i juli måned, hvor der jo er stort behov for hænder på fabrikkerne.

- Vi har også nogle problemer i forhold til månedsudbetalinger, hvor folk ikke møder på arbejde. Vi taler nok om næsten halvdelen af medarbejderne der bliver væk, lyder det fra kommunikationschef Katé Hansen.

Hun fortæller, at man gør meget for at holde på de gode medarbejdere, og også tyr til gulerødder, pisk og information.

- En hel del af vores fabrikschefer tilbyder samtaler med vores medarbejdere, der måtte have problemer. Men hvis medarbejderne udebliver for ofte, så må fabrikscheferne benytte sig af de sædvanlige sanktioner, som man gør andre steder.

I år har Royal Greenland gjort brug af sæsonarbejdere. Det har været en succes, men er også et udtryk for, at man simpelthen ikke kan regne med den lokale arbejdskraft.

- Det er rigtigt, og det er også ud fra den erkendelse, at vi har rekrutteret sæsonarbejdere i år, siger kommunikationschefen.