Svensk ministerbesøg fra på mandag

Den svenske socialminister Cristina Husmark Pehrsson, der også er Sveriges repræsentant i Nordisk Ministerråd, indleder på mandag et to dages officielt besøg i Nuuk. Hun vil under besøget have samtaler med Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde og finanser, Palle Christiansen, og medlem af Naalakkersuisut, Agathe Fontain.
Skrevet af Karsten Sommer
14. august 2009 07:45

Besøget sker som en opfølgning af det svenske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2008, hvor man blandt andet havde den store nordiske konference i Ilulissat "Common Corcern for the Arctic". På denne konference blev de problemer, som de arktiske lande og deres folk står overfor i forbindelse med klimaændringerne drøftet.

Sverige har for øjeblikket formandskabet i EUs ministerråd, og Cristina Husmark Pehrson vil derfor blive præsenteret for de vigtigste elementer i Grønlands partnerskabsaftale med EU.

- Det nordiske samarbejde omfatter alle dele af Selvstyrets ansvarsområder. Det giver os derfor mulighed for, at vi kan deltage i de aktuelle politiske diskussioner i Norden, siger Naalakkersuisoq for Finanser, landsstyremedlem Palle Christiansen.

Han peger også på, at Grønlands geografiske placering giver os en særlig forpligtigelse til at bidrage til dialogen om fremtiden for folk, der bor i arktiske områder.