Svend Hardenbergs afløser lige på trapperne

Alt tegner til, at en ny afløser for den forhenværende departementschef Svend Hardenberg snart vil blive offentliggjort.
Foto © : Camilla Dam/KNR
Skrevet af Laura Aggernæs
10. juni 2015 05:34

Ansættelsesudvalget har nemlig afleveret sin indstilling til Naalakkersuisut, og den regner departementschef Jørgen Isak Olsen, der er formand for ansættelsesudvalget, med bliver optaget på næste møde.

Det oplyser han i en mail, efter en henvendelse fra KNR.

Det er Naalakkersuisut, som i sidste ende træffer den endelige beslutning om, hvem der skal besidde stillingen.

Som landets øverstansvarlig embedsmand, vil den kommende departementschef i Formandens Departement desuden fungere som formand for ansættelsesudvalgene til de øvrige departementchef-stillinger.

LÆS OGSÅ Afskedigelse af departementschefer koster landskassen dyrt

Før vedkommende er udnævnt, vil selvstyret derfor ikke kunne ansætte de øvrige departementschefer, der i øjeblikket mangler i flere departementer.

Alt i alt står Selvstyret uden chefer i hele seks departementer, foruden en manglende chef for Grønlands Repræsentation i Danmark.

Det gælder Formandens Departement, departementet for finans, departementet for råstoffer, departementet for familie-, ligestilling og sociale anliggender, departementet for Natur og Miljø samt departementet for sundhed.