Svært at finde lykken i Danmark

Drømmen om en bedre tilværelse får mange unge mennesker til at flytte til Danmark. Men mødet med det danske system kan være forbundet med mange forhindringer.
05. juli 2010 14:54

En 23-årig grønlandsk mand, der sidste år flyttede til København, har hverken fundet sig et job eller en bolig.

- Det går ikke så godt med at finde et job eller en bolig, men jeg er under aktivering fra jobcenteret fra Københavns Kommune, og jeg bliver her, indtil det lykkes, siger han til KNR. KNR kender mandens indentitet, men han har ikke ønsket at få sit navn nævnt.

Susanne Meyer, der er leder på Naapiffik, mødestedet for socialt udsatte grønlændere i København, siger, at de unge grønlændere tit møder forhindringer i det danske system, når de ankommer til Danmark.

- Der er nogle, der synes, at der er rigtig gang i den i København. Der er Christiania, og der er mange grønlændere på Enghave Plads. Men på et eller andet tidspunkt oplever vi, at det kan blive for meget for dem. Vi prøver at få dem tilbage til Grønland, men det er der ikke mange, der har lyst til, siger hun.

Naapiffik har svært ved at skaffe boliger i København til de unge, der ikke passer ind i herberg-system, siger Susanne Meyer.