Super-glatte veje i Nuuk

Der er dårlig vejr, blæst og ekstremt glatte veje i Nuuk. Men folk er gode til at passe på sig selv, og indtil videre er der ikke ekstra travlt på byens skadestue.
Skrevet af Pipaluk Høegh
27. november 2012 13:26

Der været ekstremt glat i hovedstadens veje og stier i de sidste par dage. Udover har der været stormvejr og blæst. Indtil videre har folk været gode til at holde sig hjemme og passer ekstra meget på, når de begiver sig ud i det dårlige vejr. Der har ikke været mange faldeulykker de sidste par dage og skadestuen har ikke haft ekstra travlt:

- Der er dog en lille stigning i dem der har slået sig, fordi de er faldet, men vi har ikke ekstra travlt. Nogle gange så kan man opleve det lidt specielle, at folk passer ekstra meget på, når det er ekstremt glat, siger ledende regionslæge i Region Sermersooq, Jesper S. Olesen til KNR.

Der er nogle typiske skader der sker når folk falder i glatte veje:  

- Typisk så brækker de deres håndled, fordi de falder og prøver at afværge en hård landing med deres hånd. Der kan være stor vægtbelastning på en hånd og vrikker hånden, så sker det typisk det, eller de brækker en fodled eller håndled, siger ledende regionslæge, overlæge Jesper S. Olesen.

Vejene har været ekstremt glatte, så folk er klar over at de skal passe ekstra meget på, når de går i byens veje og stier. De personer, der falder i de glatte veje er lige fra voksne, gamle, til børn og unge.

- Det er godt at mange tager såkaldte pensionist søm under skoene og de går og holder fast i hinanden, siger overlæge Jesper S. Olesen.

Det er snart jul, men hvis du falder og du er så uheldig at brække noget, så kan du risikere at holde jul med gips på armen eller benet.

- Vi vil rigtigt gerne anbefale folk, at de bruger pigge i skoene. Brækkede arm eller ben kan jo ødelægge julen, siger overlæge Jesper S. Olesen.

Det tager omkring 3 til 6 uger før en brækket knogle vokser helt sammen igen.