Sundhedsvæsenet vil sikre en god tone på Risskov

Sundhedsvæsenet vil tage forholdene for grønlandske patienter på Risskov op, efter en uvildig rapport har påpeget en række problemer.
Skrevet af Martine Lind Krebs
31. maj 2013 09:00

- Selvom undersøgelsen viser, at de største problemer ikke var at finde på afsnit R3, hvor vores patienter er indlagt, så blev der også for afsnit R3 afdækket områder, hvor medarbejdere og patienter opfattede, at der var mulighed for forbedringer, siger cheflæge Anne Marie Ulrik  ifølge en pressemeddelelse.
 
I den uvildige rapport, som udkom 16. maj, kritiseres dele af personalet på den retspsykiatriske afdeling Risskov blandt andet for at anvende et nedsættende sprog og en upassende adfærd.
 
Problemerne vurderes dog ikke at være så store på Afdeling R3, hvor de grønlandske patienter er indlagt. Patienterne på R3 oplever generelt, at flere blandt personalet taler pænt til dem, men at mange af medarbejderne har en kommanderende og hård tone. Samtidig er der flere, der har fremhævet problemer med kulturforskelle.
 
Medarbejderne på R3 retter blandt andet en kritik af sikkerheden på afdelingen, som ifølge flere er blevet dårligere på grund af normeringen. Nogle medarbejdere synes, at der bliver gået på kompromis med sikkerheden.
 
Cheflæge Anne Mette Ulrik understreger, at samarbejdet mellem det grønlandske Sundhedsvæsen og ledelsen på Risskov i forvejen er godt, og at kritikken fra rapporten vil blive taget op, når man fra grønlandsk side besøger hospitalet.
 
Hver måned afholder personalet på grønlænderafdelingen R3 i Risskov og psykiatrisk afdeling A1 på Sana telefonmøder, hvor de drøfter forløb for de enkelte patienter. Og hvert år mødes ledere fra A1, Risskov og kommunale bosteder samt Kriminalforsorgen for at drøfte samarbejdet og patienterne, forklarer Sundhedsvæsenet i pressemeddelelsen.
 
Pressemeddelelsen kommer efter, at Demokraternes Jens B. Frederiksen for nyligt spurgte Naalakkersuisut, hvad de vil stille op med den ny viden fra rapporten.