Arbejdsnedlæggelse: Sundhedsledelse gør beredskab klar

I morgen nedlægger portørernes arbejdet på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Det får en række konsekvenser for borgerne mellem klokken 12 og 16.
Skrevet af Karsten Sommer
07. februar 2019 10:14

I morgen nedlægger portørerne arbejdet i fire timer for at holde fagligt møde, fordi de er utilfredse med de igangværende lønforhandlinger mellem SIK og Selvstyret.

Det får konsekvenser patienterne. Der vil ingen transport være mellem lufthavnen og Dronning Ingrids Hospital, og transport fra patienters eget hjem til hospitalet og hjemkørsler efter behandling kommer heller ikke til at ske. 

Ved afgange fra DIH til lufthavnen forsyner afdelingen, som patienten har været tilknyttet, patienten med taxakort og koordinerer så vidt muligt samkørsel med øvrige patienter.

LÆS OGSÅ Portører nedlægger arbejdet på fredag

Ved ankomst til Nuuk Lufthavn vil portørledelsen mellem klokken 12 og 16 være til stede i lufthavnen, hvor de udleverer taxakort og koordinerer samkørsel til DIH.

Følgende beredskab fungerer som normalt:

Udrykningskørsel, afhentning af bårepatienter i lufthavnen samt andre livs - og førlighedstruende opgaver, meddeler altså Sundhedledelsen.