Sundhedsdirektoratet og Grønlands Idræts Forbund i samarbejde

Der sker noget i direktoratet for sundhed og forebyggelse i øjeblikket. Først et nyt folkesundhedsprogram, så en ny styrelseschef og endeligt en samarbejdsaftale med idrættens organisation. GIF og sundhedsdirektoratet skal samarbejde om at få stoppet misbrug og rygning, og så skal folk i en forsvarlig fysisk form.
Skrevet af Peter Troelsen
19. december 2012 06:59

Det var naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain og næstformanden for Grønlands Idræts Forbund Finn Meinel der underskrev samarbejdsaftalen. Den indeholder blandt andet kampagner rettet mod børn og unge i idrætsforeningerne, og der skal som en konsekvens af aftalen også oplyses om sundhed ved større idrætsarrangementer i Grønland.

- Samarbejdsaftalen mellem Grønlands Idræts Forbund og Departementet for Sundhed skal ses som et gensidigt ønske om at løfte det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde til gavn for befolkningens sundhed. Grønlands Idrætsforbund repræsenterer en række foreninger som blandt andet arbejder med børn og unge. Derfor er det oplagt, at vi blandt andet samarbejder om at formidle oplysninger om en sund livsstil til de unge, forklarer medlem af naalakkersuisut for sundhed, Agathe Fontain.

Departementet for Sundhed og Grønlands Idræts Forbund vil blandt andet samarbejde om udvikling af politikker omkring rusmidler, rygning og kost til brug for alle idrætsforeninger, forebyggelse af at børn og unge drikker alkohol og ryger hash, forebyggelse af rygning blandt børn og unge og forbedring af befolkningens mulighed for at leve op til de gældende anbefalinger for fysisk aktivitet.

-Det er glædeligt, at Selvstyret i form af Departementet for Sundhed, vil samarbejde med Grønlands Idræts Forbund om at gøre en indsats med henblik på at nedbringe indtagelsen af usund kost, modarbejde misbrugsproblemer og arbejde for at forhindre livsstilssygdomme. Grønlands Idræts Forbund ser Selvstyret som en vigtig strategisk partner og håber, at aftalen vil give mulighed for et tæt og konstruktivt samarbejde, så vi alle kan blive sundere og raskere, siger næstformanden i Grønlands Idræts Forbund, Finn Meinel.