Sumefilm vinder priser i Canada

Sume - lyden af en revolution modtager prisen for bedste nye filmskabere og og bedste nye talenter ved Imaginative filmfestivalen.
26. oktober 2014 16:47

Sumefilmen fik to priser og masser ros, da den blev vist lørdag på de oprindelige folks filmfestival Imaginative i Toronto, Canada.

Før Toronto var filmen kun blevet vist i Grønland og Danmark og derfor var filmens instruktør Inuk Silis Høegh og kreative producer Emile Hertling Peronard på forhånd usikre på, hvordan filmen ville blive modtaget.

- Vi har været spændt på, hvordan den ville blive modtaget steder, som ikke kender til forholdet mellem Grønland og Danmark indefra, siger Inuk Silis Høegh.

Fælles historie

Han forklarer at mange oprindelige folk rundt omkring i verden til gengæld kan forstå filmen ud fra deres lignende historie.

- Vi deler jo noget af den samme historie ved at være ex kolonier. Så nu er vi bare rigtigt glade for den modtagelse den har fået ind til videre, hvor vi kan høre fra folk, at det virkeligt er noget de kan relaterer til, og at det er noget der ræsonnerer i dem. Det var jo det vi havde ønsker, så vi er rigtigt glade.

Læs også Dansk stjernedrys til Sumé-film

Læs også Reaktioner fra Sume-galla

Læs også Sume præsenteres på filmfestival

De to priser filmen har modtager er Cynthia Lickers-Sage prisen for nye talenter og Jane Glassco prisen for nye filmskabere.

- Så det er to priser for de bedste nye artister, nye filmskabere, der er kommet frem. Så det er vi rigtigt stolte af og glade for, siger Inuk Silis Høegh.

Priser kan skabe opmærksomhed

Han forklarer priserne forhåbentligt kan skabe opmærksomhed om filmen rundt omkring i verden.

- Man kan sige at man er startet her på Imaginenative filmfestival og har vundet to priser. Så det håber vi selvfølgelig kan være med til at give lidt interesse for andre til at se filmen.

Næsten mål for Sumefilmen er Sundance festivalen, hvor Inuk Silis Høegh og Emile Hertling Peronard også satser på at være med.