Sume giver koncert i Qullissat

Den tidligere kulmine by Qullissat vil til sommer summe af liv i forbindelse med markeringen for 40-års dagen for byens affolkning.
Skrevet af Ludvig Siegstad
25. februar 2012 05:47

I forbindelse med 40-års dagen for lukningen af byen, er foreningen for Ilulissani Qullissat ikinngutai, Qullissats venner i Ilulissat, i gang med at lægge sidste hånd for de planer, til sommmerens stævne.

Det ligger nu fast at det legendariske grønlandske rockband Sume giver koncert den 7. juli i Qullissat.

Og en af hovedattraktionen for arrangementet for 40-års dagen for lukningen af byen, er, at Grønlands Nationalteater skal have premiere med deres musicalforestilling, som hedder ”Qullissara”, kan have to betydninger på dansk, min lampe eller knugende tårer.

En af hovedrollerne i stykket bliver instrueret af Makka Kleist, der er fra Qullissat. Forestillingen handler om livet i Qullissat, da den var beboet. Formanden for Ilulissani Qullissat ikinngutai, Thorkild Jeremiassen fortæller, at det er lykkedes for foreningen at få Sume til at give koncert i anledning af 40 års dagen.

Ifølge Thorkild Jeremiassen skal Sume turnere i Nordgrønland i sommer. Qullissat er altid beboet hver eneste sommer af tidligere borgere i byen, hvor de tilbringer sommeren i den nedlagte by. Foreningens formand fortæller, at der kan være 200 mennesker i byen fra maj til september. Thorkild Jeremiassen regner  med, at der vil komme mindst 400 personer til den forladte by, da det er 40-års markering for byens nedlæggelse.