Succesfuld forebyggelsesdag i Tasiilaq

Lørdag var der forebyggelsesdag i Tasiilaq, og det var et arrangement, der fik en del af indbyggerne af huse. En stor buket af aktiviteter var rigeligt til at trække både unge og gamle deltagere i forebyggelsesdagen.
Skrevet af Peter Troelsen
18. november 2013 07:04

Blandt andet blev der uddelt en opmuntringspris til netværksgruppen ”Naapittartut”, der arbejder for at forebygge selvmord. Der var også besøg af TB-sygeplejersken Jørgen Sommer, der fortale om de alt for mange tilfælde af TB, der findes på østkysten af Grønland. Faktisk er det en verdensrekord af tilfælde i forhold til antallet af indbyggere.

Desuden var der besøg af tandklinikken, børne- og familiecentret og netværksgrupper, fx mod vold var blandt de aktiviteter, som deltagerne kunne kaste sig ud i, imens de deltog i forebyggelsesdagen.

Det frivillige idrætsliv var også repræsenteret, og det samme var Kriminalforsorgen, der fortalte om de kriminalpræventive tiltag, der er i Østgrønland. Endeligt var skolen repræsenteret, og her fik deltagerne smagsprøver på den emneuge, de ældste elever havde haft omkring skadevirkningerne ved alkohol.

I alt var der godt 250 deltagere i hallen til forebyggelsesdagen, og det betegner arrangørerne som ualmindeligt velbesøgt.