Succesen med OuterVision Dansefestival gentages

Det er nu fjerde år at man i Grønland arrangerer dansefestivalen OuterVision, I år danses der i Qaqortoq, Paamiut, Narsarsuaq, Nanortalik, Narsaq og Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
16. august 2013 10:30

Der er mulighed for at deltage i dans af mange forskellig slags. Der danses, hip hop, musical dans og Tango. Folk kan prøve kræfter med maskedans, ballet og trommedans. Alt i alt er der dans for en hver smag under dette års OuterVision Dansefestival.

På kysten har man lagt mest vægt på dans for børn og ungen imens man i Nuuk også har åbnet mulighed for at voksne kan prøve kræfter med dansens univers. Det hele starter 20. august i Paamiut og slutter med et mastercalss show i Katuaq torsdag d. 5. september.

-Vi mener det virkelig, når vi siger at OuterVision er for alle, og vi kan ikke sige det tit nok. Man må gerne møde op med hele børnehjemmet, eller prøve noget nyt med sine sportskammerater, invitere sin bedste ven eller lade hele familien være en del af festivalen, og man behøver ikke at have prøvet at danse før, siger Susanne Andreasen, projektleder for OuterVision 2013.

Instruktørerne er blandt de absolut bedste her til lands og i Norden. Alexander Montgommery-Andersen har været med i alle de fire år festivalen har eksisteret og i år har han selskab af maskedanskeren Varste Berndtson, Charlotte Andreasson som eksilerer i jazz, Henriette Olsen, der står for hip hop og house, Robert Peary, der er ekspert i trommedans og den unge norske balletdanser Kristoffer Solberg.

-Nogle drenge tror at ballet kun er for piger og nogle piger tror at Hip Hop kun er for drenge, men sådan er det ikke! Hvis man vil lære noget om dans og sin egen krop, så er det godt at prøve begge dele, forklarer Susanne Andreasen.

Se programmet for alle OuterVisions workshops herunder