Succes ved U21-VM handler også om hygiejne

I disse timer befinder 16 unge grønlandske håndboldspillere sig i en flyvemaskine, på vej til Egypten, hvor de på torsdag tager hul på dette års U21-håndbold-VM.
Skrevet af Karsten Sommer
02. august 2009 16:33

Vi fangede landstræner Jacob Andreassen i Kastrup Lufthavn da han og spillerne var ved at tjekke ind til den lange flyvetur.

Holdet er skadesfrit og nu glæder de sig alle bare til at komme igang.

- Vi har trænet hårdt hele sommeren, og haft en god uges træningssamling i Silkeborg op til afrejsen, så vi har store forventninger til at tage til Egypten og spille noget godt håndbold, og få et par sejre med hjem, siger landstræneren optimistisk.

Varmen i Egypten kan blive en farlig modstander, men allermest har man forsøgt at forebygge mavetilfælde blandt spillerne, når de skal spise og drikke under fremmede himmelstrøg.

- Det handler om at holde en høj hygiejne, vaske hænder, drikke fra sin egen drikkedunk og ikke spise f.eks. grøntsager, der er blevet skyllet i almindeligt rindende vand.

Jacob Andreassens "drømmescenarie" for VM-turneringen handler først og fremmest om at komme hjem med et par sejre. Men han er klar over at de hold Grønland skal møde for de flestes vedkommende har større erfaring og bedre træningsbetingelser end Grønland.

- Drømmescenariet er vel, at vi finder ud af at vi faktisk er ligeså gode som de andre "små" hold i vores gruppe, såsom Libyen og Holland, så vi kunne ende med at blive blandt de tre bedste hold i vores gruppe, og gå videre til mellemrunden.

- Det ville være en overraskelse, som ville komme til at stå i andet end de grønlandske aviser, slutter en håbefuld landstræner.

Grønland skal i den indledende gruppe spille mod Estland, Slovenien, Holland og Libyen og de regerende U21-verdensmestre Sverige. De tre bedste i gruppen går videre til mellemspillene.

En af VM-spillerne, Aqqaluk Sørensen fra Nuuk, anser et VM som det højeste en håndbolsspiller kan opnå. Og han glæder sig specielt til kampen mod Sverige.

- Sverige er jo verdensmestre. Hvis vi kunne drille dem lidt, og tabe med under 10 mål, så vil det være et af grønlandsk håndbolds bedste resultater nogensinde, siger den talentfulde højre back.

Han kan mærke at spillerne tager til Egypten med god selvtillid.

- Holdet er på et godt niveau, og hvis vi kan holde os skadesfri, så har vi lov at håbe at vi kan blive blandt de tre bedste i vores gruppe. Vi er spændte, men sådan skal det være før en VM-turnering. Vi skal nok gøre hvad vi kan, sluttede Aqqaluk Sørensen, umiddelbart før han steg på flyveren til Egypten.

Grønlands første kamp er på torsdag, hvor modstanderen hedder Estland