Succes med værkstedsskoler i Maniitsoq

Siden starten af oktober har 25 elever og tre lærere knoklet på værkstedsskolen i Maniitsoq. Eleverne er mellem 16 og 29 år, og har det til fælles, at de ikke har haft tilknytning til arbejdsmarkedet gennem længere tid.
Skrevet af Peter Troelsen
20. december 2012 11:51

Der er fire retninger på skolerne som eleverne kan dygtiggøre sig indenfor. det drejer sig om tømmerfaget, beton, motor og køkken. Der er håb om at man efter sommerferien kan startet op med to linjer mere. Det vil i givet fald være transportservice og it.

-Vores elever skal først og fremmest lære de ting, der skal til for at begå sig på arbejdsmarkedet. De skal møde til tiden, være gode til at samarbejde og udvise ansvarlighed. Det er gået over al forventning. Da vi startede, havde vi forventninger om en fremmødeprocent på omkring de 60, men i realiteternes verden er vi oppe på 97 – 97 % fremmøde. Det er en rigtig succeshistorie, som vi er meget glade for, fortæller en af skolens lærere Henrik Stark Karlsen til knr.gl.

Værkstedsskolens elever laver effekter, der kan komme hele byen til gode. Julestjerner til bymidten og børnehundeslæder til byens institutioner er de første tiltag, og i øjeblikket arbejder eleverne på to ottekantede pavilloner. De skal stille op ved byens skole, og så kan de bruges når byens fritidshandlende sælger deres effekter.

-Det betyder meget for vores elever, at de kan se, de ting, de fremstiller, bliver brugt til noget. Den feedback vi har fået indtil nu, har været glimrende. Vi håber af denne vej at få vores elever sluset ud på arbejdsmarkedet, og efter juleferien skal vi i gang med kurser i dansk, engelsk og matematik. Mange af vores elever har stærkt begrænsede skolekundskaber, og det håber vi på, at vi kan råde lidt bod på med vores kurser, forklarer Henrik Stark Karlsen.

Skolen er financieret i samarbejde mellem Qeqqata Kommunia og selvstyrets "Handlingsplan for unge ledige".