Studerendes levevilkår skal undersøges

En ny undersøgelse skal klarlægge, om de studerendes levevilkår er ringere end for studerende fra andre lande.
04. maj 2010 19:04

Et mindre max beløb ved studielån. Ingen rabat til transport. Og så stiger studiestøtten ikke i takt med priserne på varerne i butikkerne. De grønlandske studerende i Danmark klager over dårligere levevilkår end deres medstuderende. Nu skal en ny undersøgelse klarlægge, hvorvidt der er noget om snakken. - Det skal ikke være vanskeligere at gennemføre en uddannelse, hvis man kommer fra Grønland og skal studere i Danmark, siger Niels Thomsen, der i denne sammenhæng taler på vegne af alle 3 koalitionspartier.Et mindre max beløb ved studielån. Ingen rabat til transport. Og så stiger studiestøtten ikke i takt med priserne på varerne i butikkerne.

 

De grønlandske studerende i Danmark klager over dårligere levevilkår end deres medstuderende. Nu skal en ny undersøgelse klarlægge, hvorvidt der er noget om snakken.

 

- Det skal ikke være vanskeligere at gennemføre en uddannelse, hvis man kommer fra Grønland og skal studere i Danmark, siger Niels Thomsen, der i denne sammenhæng taler på vegne af alle 3 koalitionspartier.

 

Undersøgelsen skal tjekke, om levevilkårene for grønlandske studerende her til lands og i udlandet er ringere end deres medstuderende fra andre lande. Ved gårsdagens 1. behandling røg forslaget uimodsagt igennem Inatsisartut.

 

Undersøgelsen skal give et oplyst grundlag for at rette op på skævheder. Uden at foregribe resultatet af undersøgelsen nævner Niels Thomsen et par eksempler på, hvad det kunne være:

 

- Det kunne være at genindføre bogstøtten, mere fleksible studielån eller en revision af klippekortsordningen. Og så kunne også være, at studiestøtten blev pristals- og lønreguleret. Det er sådan nogle ting, det kan ende med.

 

Undersøgelsen skal være færdig i god tid inden efterårssamlingen.