Konference: Studerende skal debattere Arktis’ fremtid

Studerende skal debattere Arktis’ fremtid ved ny konference.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. september 2017 11:10

Konferencen hedder Model Arctic Council Greenland og den vil give studerende mulighed for at agere arktiske udenrigsministre og beslutningstagere for en dag. Formålet er, at lade de studerende bidrage med deres perspektiver på fremtidens Arktis.

Konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Inuit Ataqatigiit i Folketinget og Ilisimatusarfik, det fortæller IAs Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen i en pressemeddelelse:

- Det er vigtigt at vi selv engagerer os i Grønlands fremtid i den globale verden og som vigtig aktør i Arktis og Arktisk Råd. De unge er fremtidens ledere i Arktis og skal selv være med til at forme fremtiden, siger Aaja Chemnitz Larsen om konferencen, der skal finde sted i Nuuk.

Det overordnede tema for Model Arctic Council Greenland er bæredygtig økonomisk udvikling i Grønland og resten af Arktis med fokus på blandt andre FN’s verdensmål.

De studerende vil blandt andet få mulighed for at debattere oprindelige folks rettigheder og miljøpolitiske spørgsmål. Alle studerende kan tilmelde sig konferencen.