Studerende ramt af boligmangel

Den store boligmangel blandt studerende i København denne sommer endte med at koste en enkelt grønlandsk studerende drømmestudiet. Og ifølge uddannelsesvejleder i Det Grønlandske Hus i København Pia Rosing Heilmann er det ikke en enlig svale, men noget der gentager sig år efter år.
Skrevet af Martine Lind Krebs
10. oktober 2011 10:31

Den studerende, der naturligvis var meget ked af det, har valgt at blive i Grønland og søge arbejde, samtidig med at hun prøver at finde en bolig i København til næste år. Men hun er nødt til at søge om optagelse på uddannelsen helt forfra - med risiko for ikke at blive optaget.

- Det er bare så ærgerligt. Vi har gjort alt hvad vi kunne for at hjælpe, selv om det ikke er en del af vejledningen. Men det har bare været en hård nød at knække, siger Pia Rosing Heilmann.

En anden studerende står også uden kollegieværelse, men han klarer sig ved at overnatte på en sofa hos nogle familiemedlemmer, mens han venter på en bolig.

Kollegiesituationen er værre i København end andre steder i landet. Det skyldes ikke mindst, at Odense kommune garanterer tag over hovedet til de studerende, mens Århus sætter de grønlandske studerende først på ventelisten til byens kollegier og ungdomsboliger.

Det Grønlandske Hus i København vil gerne have en tilsvarende ordning, men ifølge Pia Rosing Heilmann har man i uddannelsesafdelingen i Det Grønlandske Hus ikke ressourcerne til at få det gjort lige nu.

- Men det står højt på ønskelisten, siger hun.