Studerende kan igen tjene flere penge skattefrit

Grønlandske studerende i Danmark er sikret, at de fortsat skattefrit vil kunne tjene et højere beløb end deres danske medstuderende.
Skrevet af mlk
05. maj 2011 10:15

Et flertal i Folketinget stemte tirsdag for en ny lov, der genindfører det ekstra høje fradrag, som de grønlandske studerende ellers mistede i starten af året.

Indtil januar kunne grønlandske studerende skattefrit tjene i alt 71.000 kroner skattefrit om året. Men fra januar blev dette beløb reduceret til 42.900 kroner, da fradraget for alle udenlandske gæstestuderende blev sat ned.

Med den nye lov får færøske og grønlandske studerende et ekstra ligningsmæssigt fradrag på 36.000 kroner om året, der sikrer dem samme vilkår som før.

En blandet buket

Stigningen i de studerendes fradrag er en del af en lovpakke, som også blandt andet sætter en bagatelgrænse for personalegoder. Forslaget er stillet af regeringen sammen med Socialdemokraterne, men de øvrige partier var enige om at bakke op om forslaget.

Dansk Folkeparti kaldte ved lovpakken for en blandet, men køn buket af små og sympatiske forslag – og udtrykte sin støtte til, at grønlandske og færøske studerende får mulighed for at studere i Danmark på lempeligere vilkår end deres danske medstuderende.

Og det samme gjorde de Radikale, SF, Liberal Alliance, færøske Edmund Joensen. Forslaget blev uden indsigelser sendt til behandling i Skatteudvalget.