Studerende i felten

Studerende fra Grønland, USA og Danmark er i disse dage samlet i Kangerlussuag til ”Scientific Field School”. Hele arrangementet er støttet af ”Joint Committee”, der er lavet på baggrund af den gamle Igaliku-aftalen, og er en aftale mellem Grønland, Danmark og USA. Aftalen omhandler forskning, teknologi, miljøforhold og uddannelse, og blev underskrevet i 2004.
Skrevet af Peter Troelsen
05. juli 2012 09:28

Blandt de 21 studerende er der 12 grønlandske gymnasieelever fra Aasiaat, Nuuk, Sisimiut og Qaqortoq. Fælles for dem, og deres medstuderende fra udlandet, er, at de har interesse i og gode evner indenfor naturvidenskabelige fag. Her tænkes på fagene biologi, geografi, fysik og kemi. Underviserne på ”Scientific Field School” kommer her fra landet og fra USA.

-Vi er så heldige, at vi fire undervisere kommer med viden indenfor de forskellige områder: Glaciologi, kemi, geologi og biologi. På den måde kan vi hver især inspirere de unge til at øgeinteressenfor naturvidenskaben, fortæller lederen af sommerskolen Kasper Busk.

I to uger skal de unge forskningsspirer følge forskere i Kangerlussiaq, og de skal også selv prøve sig af indenfor forskellige naturvidenskabelige projekter. Skolen, der er et grønlandsk initiativ, har både til formål at styrke de studerendes sprogfærdigheder og at give ekstra interesse i naturvidenskab. En ekstra positiv bivirkning af projektet er, at man får indblik i hvordan uddannelsesverdenen tager sig ud andre stedet. Det kan kun være positivt, hvis eller når deltagerne skal læse i udlandet.

-Vi kunne have valgt at gøre det til et rent grønlandsk projekt, men ved at tilføre det et internationalt element håber vi at åbne de unges øjne for de uddannelsesmuligheder, der ligger uden for Grønland. Vi har nemlig også brug for uddannede, som har fået en international uddannelse, for at kunne dække fagligt bredt i vores lille samfund, sigerNaalakkersuisoq Palle Christiansen.

Det falder også godt i tråd med den uddannelsesstrategi vi har i Grønland. Her er der stort fokus på at vores unge mennesker får en uddannelse, og meget gerne indenfor naturvidenskabelige områder. Det vil i årene fremover gavne både erhvervsliv og den offentlige sektor.

”Scientific Field School” knokler på i Kangerlussuaq frem til 12. juli.