Studerende: Der er meget at miste

Der er meget at miste, hvis socialrådgiver uddannelsen flyttes fra universitetet i Nuuk til Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat. Det siger socialrådgiverstuderende Pilutaq Lennert.
Skrevet af Jette Andersen
25. juli 2013 07:16

Både redskaber og kvalitet ville blive svækket, mener han.

Alt hvad 1. års studerende Pilutaq Lennert har brug for, i forbindelse med sin uddannelse som socialrådgiver, ligger i Nuuk, siger han selv.

- Vores redskaber ligger her i Nuuk, hvor vi blandt andet bruger organisationer, private børnehjem, kriminalforsorgen, ombudsmanden, det sociale ankenævn, MIO, Saaffik, Paarisa osv, som jeg bruger.

Derfor er Pilutaq Lennert ikke glad for snakken om at flytte socialrådgiveruddannelsen fra universitetet Ilisimatusarfik i Nuuk til Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat.

Kan du ikke bare ringe til dem?

- Nej, det er altid bedst at komme til stedet, og det er altid bedst at have dem som gæstelærere, hvor de kan komme med det samme og det vil være lidt sværere, hvis man flytter uddannelsen til Ilulissat.

Desuden bruger de studerende på socialrådgiveruddannelsen de mange forskellige studerende på universitetet som redskaber, hvor de studererer den grønlandske struktur, som Pilutaq Lennert forklarer det.

Og det mener han ikke, at de studerende på Socialpædagogisk Seminarium til, da de alle sammen ligger inden for pædagogik.

- Ikke dybtgående, i hvert fald. Så det kommer vi til at miste. Og vi bruger også universitetets andre lærere som gæstelærere, som Ilulissat ikke har. Så det kommer vi også til at miste, så det er selve kvaliteten, vi kommer til at miste, siger Pilutaq Lennert, der bliver færdig som socialrådgiver i 2016.

Socialpædagogisk Seminarium i Ilulissat huser uddannelserne for socialpædagogik, socialassistenter og socialhjælpere.