Studerende bliver SIK'ere

De studerendes fagforening KIK har igår på et møde på Sulisartut Højskoliat i Qaqortoq besluttet at melde sig ind i SIK.
19. februar 2012 11:40

- De unge har taget dette skridt, for fuldt og helt at melde sig ind i det grønlandske samfund, der står over for store udfordringer ikke mindst på det faglige område, udtaler sekretrariatschef i KIK, Poul Olsen, som forventer at den ny ungdomsafdeling af SIK på sigt vil få en væsentlig faglig indflydelse på morgendagens Grønland.

- Det er selvfølgelig tanken, at vores medlemskab i SIK skal bruges til at hverve unge medlemmer i andre faggrupper i det grønlandske samfund. En af vores første opgaver vil være en målrettet medlemskampagne, for at overbevise ungdommen om, at et fagligt tilhørsforhold gavner både dem selv, men sandelig også samfundsfællesskabet, siger Poul Olsen.

Også SIK-formand Jess G. Berthelsen er meget tilfreds med, at de unge har valgt at blive en del af SIK.

- Jeg har i flere år ønsket mig at få aktive unge involveret i det faglige arbejde, så det er med stor glæde, jeg nu ser SIK-Ungdom er blevet en realitet.  Fagbevægelsen her i landet får en stor og betydelig rolle i vores samfund, fordi vi får brug for alle unge mennesker, når omstillingen til et nyt grønlandsk arbejdsmarked for alvor begynder. SIK Ungdom er et klart signal om, at den næste generation af fagligt bevidste medlemmer står klar, udtaler SIK’s formand Jess G. Berthelsen i går.