Studerende afventer optagelsessvar

Der bliver kigget ekstra langt efter posten disse dage. Der er nemlig svar på vej fra de danske uddannelsessteder til de grønlandske studerende, som har søgt om optagelse.
Skrevet af Martine Lind Krebs
01. august 2011 11:01

Brevene blev sendt fra Danmark i lørdags, og den første flyver er netop fløjet til Grønland i dag, så i løbet af denne uge skulle alle brevene være nået frem.

Mere end 400 unge har søgt om optagelse på uddannelserne i Danmark i år. De, der har et gennemsnit fra deres gymnasiale uddannelse på over 6,0 ifølge den nye karakterskala, er garanteret plads på drømmeuddannelsen, mens de unge med lavere karakterer må vente i spænding på, om de kommer ind.

Uddannelsesvejleder Pia Rosing Heilmann fra Det Grønlandske Hus i København håber, at halvdelen af de unge, der har søgt, bliver optaget.

-Men niveauet i år er meget højt. Man skal have meget høje gennemsnit for at komme ind på mange af uddannelserne, siger hun.

For eksempel kræver det 10,7 at blive læge i København, 9,8 at blive tandlæge og 10,7 at blive psykolog. Til gengæld er der ledige pladser på Eskimologi og Arktisk Teknologi.

Tallene for hvilke karaktergennemsnit, der kræves på de forskellige uddannelser, kan findes på hjemmesiden kot.dk.